Kenya Ruera

Nume Fermă/PlantațieRuera Coffee Estate
LocațieKiambu County, Kenya
Mărimea Fermei/Plantației190 ha
Altitudine1600
VarietateRuiru 11, SL28 - PB
ProcesareWashed
Note de gustStruguri rosii • Citrica • Condimente

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

SKU: PR-000744 Categorie: Etichetă:

Istoria cafelei in Kenya este surprinzator de scurta, insa destul de dramatica in comparatie cu cea a Etiopiei, vecina sa de la nord. Misionarii britanici sunt raspunzatori atat de colonizarea tarii, cat si de introducerea primilor arbori de cafea in Kenya, la sfarsitul secolului al XIX-lea, acestia aducand din Brazilia cativa butasi de cafea din varietatea Bourbon. Valoarea financiara a acestei culturi crescand din ce in ce mai mult pe piata europeana, britanicii au interzis productia de cafea in afara retelei lor coloniale de proprietati, fortand populatia indigena africana sa renunte la comert si, totodata, sa munceasca terenurile coloniale fara a fi platiti. Chiar si dupa obtinerea independentei, participarea indigenilor in industria cafelei a ramas extrem de limitata. Cu timpul, insa, au fost acordate proprietati funciare localnicilor: familiilor, corporatiilor sau unor grupuri de actionari.

Kofinaf Co. Ltd este un astfel de grup, focusat pe procesarea cafelei de pe plantatia Ruera, localizata la marginea orasului Ruiru. Proprietatea se intinde pe 190 ha de teren pe care sunt plantati arbori de cafea, in ingrijirea carora participa in jur de 300 de oameni pe tot parcursul anului, toti angajati de catre Kofinaf. Acestora li se acorda tratament medical gratuit si ingrijire de zi, iar pentru copiii lor au construit o scoala, deja frecventata de majoritatea membrilor din marea comunitate Ruiru.

Pe langa proiectele sociale, Kofinaf se ocupa cu mare atentie de fiecare etapa din procesul de prelucrare a cafelei, organizand echipe specializate focusate pe obtinerea unui produs de calitate superioara, chiar si atunci cand vine vorba de recoltele secundare. Specifice tarilor producatoare de cafea din zona ecuatoriala, dupa un sezon ploios secundar, aceste recolte secundare sunt deseori trecute cu vederea de catre cumparatorii de cafea verde. Totusi, in urma recoltelor secundare pot rezulta niste cafele exceptionale, cum este si acest lot.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.