Micii caficultori din zona statiei de spalare Kainamui isi cultiva arborii de cafea intr-un mediu ideal pentru varietatile SL 28 si SL 34, cu sol rosu vulcanic, bogat in nutrienti. Astfel ca, in toate etapele de procesare care urmeaza, se urmareste evidentierea acestor calitati speciale, respectandu-se standardele de calitate impuse de Societatea Cooperativă a Fermierilor New Ngariama, careia ii apartine si aceasta statie de spalare.
Ciresele sunt sortate manual, apoi o masina de decorticare cu disc indeparteaza coaja si pulpa. Boabele sunt clasificate dupa densitate in trei categorii de calitate: Gradul 1 și 2 se selecteaza pentru urmatoarea etapa – fermentarea, iar Gradul 3 este considerat de calitate scazuta. Fermentarea dureaza intre 16-24 de ore, dupa care boabele de cafea sunt spalate si lasate timp de 16-18 ore in rezervoarele de spalare, pline cu apa curata din paraul Gatombova. In tot acest timp, boabele sunt sortate din nou, dupa densitate. Urmeaza, apoi, etapa de uscare, care dureaza pana la 21 de zile, pe paturi africane. Atent si continuu controlate, boabele sunt acoperite cu folii de plastic noaptea si in caz de ploaie, pentru a se asigura atingerea unui nivel optim de umiditate.
Caficultorii sunt remunerati decent pentru eforturile lor, li se acorda asistenta financiara pentru nevoile agricole, ingrijiri medicale si suport in achitarea taxelor scolare pentru copiii lor.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.